Essentiele olien bij katten.

Een tijdje geleden maakte ik (opnieuw) kennis met het gebruik van essentiele olien, ditmaal bij katten. Een vijftien jaar geleden was ik zelf al actief bezig met aromatherapie in combinatie met het geven van ontspanningsmassages aan vrienden en familie. Als kind had ik al een voorliefde voor fijne geuren en met de aromatherapie kon ik mijn hartje zeker ophalen. Ik volgde een cursus ontspanningsmassage en zo werd niet enkel manlief gemasseerd maar vrienden en familie kregen op mijn massagetafel een weldoende ontspannende massage met aangepaste essentiele olien.

Bij katten kun je ook essentiele olien inzetten om bijvoorbeeld ontspanning te bieden, of meer weerstand te krijgen of bij rouwproces na het verlies van een maatje of bij een verhuis en het stressniveau naar beneden te halen.

De toepassing van de olien gebruik je steeds op een veilige manier in een diffuser, gedurende een half uurtje diffusen met de gewenste olie en zorg er steeds voor dat je kat de ruimte kan verlaten.

Wat ik als eerste leerde in het gebruik van essentiele olien bij katten is om je kat NOOIT aan een open flesje te laten ruiken, de kat ruikt 300 maal beter dan de mens en is de geursensatie zeer sterk, daarom is het aangeraden om de olie steeds in de diffuser te gebruiken voor een veilig en goed gedoseerd resultaat.

Je kan je kat ook een zachte massage geven door bv een olie in verdunde versie onderaan de voetzooltjes te masseren of op de tipjes van de oortjes.

Wil je graag meer info over het gebruik en aankoop voor jezelf en je katten stuur me gerust een mailtje via de knop ‘CONTACT’ of
stuur een e-mail naar :
cattery-vandetuinvaneden@hotmail.com.