2de kat in huis … ja of nee…??

Gisteren ontving ik deze email… tranen prikten in mijn ogen, het waren tranen van geluk en ontroering. Katten fokken is heel fijn om te doen, intensief ook, je draagt een verantwoordelijkheid, beleeft fijne en grappige momenten met de kittens in de opgroeifase en ja ze zijn zooooo schattig!

Wat mogelijk nog het belangrijkste is dat een kitten zich snel thuis voelt en dat de nieuwe baasjes veel plezier samen mogen beleven en natuurlijk dé knuffelmomenten.

Daarom deel ik deze mail graag met jullie, omdat ik er ook zoveel blijdschap in lees van een poezenmama die echt trots is op haar nieuwe poesje Canelle♥

Na lang twijfelen hebben we er een nieuw gezinslid bij sinds vorige week… Canelle vd Tuin van Eden… We hebben hier serieus over nagedacht…alles gewikt en gewogen… doen we er goed aan of niet om een speelkameraadje voor onze Carnot aan te schaffen? 1 ding was zeker, ons volgende poesje moest echt wel sociaal opgevoed zijn… 2 jaar geleden is Carnot bij ons toegekomen, de eerste weken was zijn geliefkoosde plaats onder de kast of onder de zetel, bang van alles wat passeerde/ lawaai maakte… Stofzuigen vond hij helemaal niet leuk… tot over paar maand, nu valt het al mee, blijft gewoon in zijn mand liggen… Carnot was helemaal niet sociaal… hij is opengebloeid bij ons met veel geduld, maar nu nog krijgt hij liever maar 1 aaike dan vele… Carnot is een kater met een handleiding, heel trouw aan zijn eigen volk maar van vreemden moet hij niks weten.

En ja de beslissing was al vlug genomen…als er al een 2e kat in huis kwam, wou ik enkel nog maar eentje van de Tuin van Eden… de poezen zijn daar allemaal supermooi maar het allerbelangrijkste voor ons was de manier waarop ze opgevoed worden, gewoon in de huiskamer 😉. En de poezenmama Pascale is zo id weer voor al haar lieve diertjes… je voelt je daar ook onmiddellijk welkom in huis… Geheel onverwachts kreeg ik een mailtje dat er een poesje beschikbaar was, nooit gedacht dat ik zo vlug een 2e poes ging hebben… ik had me al kandidaat gesteld maar een poes is geen meubelstuk die je zomaar eventjes uit een webshop kan aanschaffen… Ik was bereid om enkele maanden, zelfs als het moest meerdere jaren erop te wachten maar het moest er eentje zijn van de Tuin van Eden 😊.

En ja vorige zondag was het zover… ons Canelle komt thuis… Carnot vond dit helemaal niet zo plezant de eerste dag, hij betrouwde het helemaal niet en volgt Canelle op de voet…gelukkig is Canelle een dame met haar op haar tanden en laat ze zich zeker niet intimideren door onze grote langharige kater… om de 2 toch efkens op rust te laten komen, beslissen we om Canelle boven te laten slapen… 3 kandidaten bij wie ze op de kamer mag… Sien is de gelukkige! Canelle voelt zich daar ook al direkt thuis. Sindsdien slaapt ze in haar mandje bij Sien op bed. We geven zowel Canelle als Carnot rust als ze het willen (Canelle mag mee helpen studeren, lees: in de schoot liggen en haar laten aaien😉), maar ik moet zeggen, het klikt al supergoed tussen de 2! Samen een snoepje oppeuzelen op nog geen 5cm van elkaar, geen probleem…samen eten… lukt! We zien Carnot heel regelmatig denken: Canelle’tje…doe dat toch niet…dat mag niet… neen niet met je pootjes id vaas met waterplantjes vissen… niet boven op de leuning van de stoelen acrobatentoeren uithalen… enz… maar het allerbelangrijkste hij aanvaardt haar al! Deze namiddag lagen ze zelfs naast elkaar te slapen… weliswaar in 2mandjes! En ja …ze crossen achter elkaar en doen zotjes… soms wordt het te erg want ze kennen hun grenzen naar elkaar nog niet en dan grijpen we wel eens in maar het komt goed! We geven ze alle tijd die ze nodig hebben en dat is belangrijk! Enne we zijn superblij dat we de beslissing genomen hebben om er een speelkameraadje voor Carnot erbij te nemen!

Mercietjes Pascale om ons up to date te houden met je mooie foto’s toen Canelle nog bij je was en ook met je goede raad nog elke dag nu!

Mvg

Cindy Van de Walle

Canelle in haar nieuwe thuis ♥