Wat is er nieuw in onze webshop bij Cattery Van De Tuin van Eden?

Een maand geleden ontdekte ik de producten van het met Hoopo. Een hedendaagse en kwaliteitsvolle collectie kattenbenodigdheden ontworpen door mensen die weten wat katten wensen en mede door kattentherapeuten.

Hoe vaak hoor ik niet “mijn kat wil niet in haar nieuw mandje liggen”, “ik heb al zoveel voor mijn kat gekocht en ze kijkt er niet naar”, “mijn kat wil niet van een waterfontein drinken”….. kostelijke zaak dan natuurlijk en je centen had je net zo goed in de vuilbak kunnen laten verdwijnen.

De eerste fantastische ontdekking voor mij en onze volwassen en kittens was de draadloze waterfontein “Aqua Smart”, 40 dagen blijft hij draadloos opgeladen, filtert het water door middel van een UV sensor, geen filters meer nodig, je plaatst hem waar jij hem wil want je hebt geen stopcontact nodig. Fantastich, doordacht en vooral superhandig.

Combineer de Agua Smart met de ergonomische eettoren en je kat eet en drinkt als een prinses en prins.

Een ander origineel ontwerp is het kattenbed “Donut”, onze poezen en kittens liggen er met gemak 20uur per dag in. De donut is gemaakt uit een wollige stof waar katten uren lang kunnen op doezelen en de ronde vorm is heel comfortabel.

In het kattenbed “Flip” liggen ze uren te soezen omdat dit bed een ronde rand heeft ingewerkt en het je kat een veilig geborgen gevoel geeft als hij slaapt of rust, een streelzachte warme kant aan de ene zijde en een koelere kant aan de ander zijde. Het is een superleuk ontwerp en bestaat in 4 mooie kleuren dat past in ieders interieur.

Voor mij is het duidelijk, deze producten slaan ECHT aan bij katten en dat is de bedoeling, je kat blij maken en er zelf blij van worden. ♥

Ontdek zelf alle producten in onze webshop!

Groot nieuws!

Met trots kunnen we jullie melden dat we bij Cattery Van De Tuin van Eden verdeler zijn geworden van het merk Hoopo.

Het begon allemaal met mijn zoektocht naar een geschikte waterfontein….. een die niet kapot ging na 3 maanden, eentje zonder snoer waar kittens aan zitten te bijten (aaauuuwww zo gevaarlijk), eentje waar katten niet gaan in staan dansen en er een waterballet van maken doorgheen het ganse huis, eentje die een sensor heeft en aangaat wanneer nodig…..

Hierbij viel mijn oog op de waterfontein ‘Agua Smart’ van het merk Hoopo, een fantastische waterfontein die alles heeft wat ik zocht!

Ik ontdekte hun andere producten, die stuk voor stuk hoogstaande kwaliteit aan een tijdloos design koppelen, van ergonomische voerbakken tot zalig liggende kattenbedden, om je viervoeters heerlijk te verwennen en ook je interieur een upgrade te geven.

Benieuwd om deze fantastische producten te ontdekken? Je vindt ze vanaf nu in onze webshop.

Liefs,

Pascale

Heerlijk luieren

Dat katten graag en veel slapen weten we al, waar ze ‘s morgens actief zijn en in zijn voor een spelletje en kattekwaad daar zijn zij de meesters van de siesta. Als ik mijn eigen katten zie (en sommige hoor:) slapen ben ik wel eens jaloers op hun hoog gehalte van Zen-zijn.

In mijn webwinkel bied ik de ‘Beautifull Nature mand’ aan, ik zag hem en was zelf op slag verkocht aan het ontwerp en zijn Zen-uitstraling. Toen de manden arriveerden waren ze meteen een succes, klein en groot heeft er al wat uurtjes in gedragdroomd…..

Deze originele mand voor katten is gemaakt met natuurlijke materialen. Staat leuk in de woonkamer én een zeer prettige, veilige slaapomgeving voor je huistijger!

De gevlochten gedroogde waterhyacint biedt een mooie vorm en in de mand vind je een heerlijk zacht, omkeerbaar kussen met één zijde van zacht imitatiebont en een andere zijde van effen stof. Het kussen is wasbaar in de machine op 30 graden. Door het zachte kussen en de ronde vorm voelt jouw dier zich heerlijk veilig in dit heerlijke bed.
Elk bed is uniek doordat het met de hand is gemaakt!

Afmetingen:
– 50 x 50 x 14 cm

Mijn allerliefste vriendje ♥

Ben of word jij trotse katteneigenaar en wil je je kat zo gelukkig mogelijk maken? Wil je je kat(ten) beter begrijpen? Waarom steekt je kat haar staart rechtop? Hoe geef je je kat een échte kattenkus? Hoe komt het toch dat katten zo gek zijn op kartonnen dozen? Wat is het lievelingseten van je kat? Hoe word jij de beste vriend van je kat? Hoe zie je hoe je kat zich écht voelt?

Je leest het allemaal in de fantastische boeken van I ♥ Happy Cats.

Voor volwassenen is er het pakket met de Handleiding & de Revolutie, nu in onze webshop te koop met 20% korting als je gebruik maakt van de actiecode GIFT20 (€ 32 i.p.v. € 40). / promo geldig tot 31/01/2022.

Voor de kids is er het geweldige boek I ♥ Happy Cats, nu in onze webshop te koop met 20% korting als je gebruik maakt van de actiecode GIFT20 (€ 15,99 i.p.v. € 19,99) / promo geldig tot 31/01/2022.

Wintersolden

Wintersolden in de webshop en wel vanaf vandaag 3 januari 2022… Begin het jaar met gouden zaakjes voor je huistijger!

In deze blogpost zie je op welke artikelen er 20% geldig is en van hieruit kun je shoppen.

Vul in je winkelmandje het vakje waarde in met WINTERSOLDEN en daarna waardebon toevoegen en de korting wordt verrekend.

Actie geldig t.e.m. 31/01/2022

Harmonie

Ik start het nieuwe jaar in harmonie, letterlijk en figuurlijk, ballast laat ik los, wil nieuwe energie opdoen, ervaringen delen en gelukkig zijn met wat ik bereikt heb en met wat ik heb.

Mijn innerlijke zelf is daar tevreden mee, komt tot rust als ik tegen mezelf zeg alles is prima zo, wees lief voor jezelf en omhels jezelf want je bent het waard.

In de essentiële oliën gebruk ik daarvoor de olie “Harmony”, een melange die fysiek en emotioneel welzijn bevordert. De kalmerende en bevrijdende oliën in deze melange stellen je open voor nieuwe mogelijkheden en kansen.

Samenstelling: Lavendel, sandelhout, ylang ylang, wierook, sinaasappel, engelwortel, geranium, hyssop, spar, Spaanse salie, rozenhout, citroen, jasmijn, Roomse kamille, bergamot, rozenpalm, roos.

Ik wens jullie allen en jullie geliefde huistijgers een fantastisch jaar, met geluk en voorspoed en vooral een goede gezondheid, wat nu allicht de allerbelangrijkste rijkdom is ♥

Liefs,

Pascale

Smakelijk eten

Mijn katten eten graag brokken, natvoer en rauw vers vlees.

Eén van onze poezen eet echter op een hele gulzige manier, hap hap hap en weg zijn de brokken om even later te braken en haar eten er weer te laten uitkomen. Niet prettig voor haar, niet voor ons maar voornamelijk voor zichzelf. Ik merkte op dat het niet een kwestie van teveel te eten is maar wel van te snel eten dat dit tafereel zich iedere keer weer voordeed.

We moesten een oplossing vinden dus…..

De eettoren die jaren voordien naar de kelder was verhuisd omdat een van mijn vorige britten hem steeds weer omstootte kwam terug in het beeld en ze leerde het gebruik van de eettoren. In de eerste dagen met een blik van ‘moet dit echt’…. ja het moest echt of ze geen jaar nog langer onder ons zijn door het herhaaldelijke overgeven van eten.

De Snack Hive XXL is tevens een goede oplossing om je kat minder snel te laten eten, het graatvormige raster vul je met brokjes en al spelende (en werkende) voor de brokken word er langzamer gegeten.

Deze eetschaal is geschikt voor kittens vanaf 3 maanden en evengoed prettig in gebruik voor grotere kattenrassen doordat de openingen voldoende groot zijn. Ook voor huishoudens met meedere is de eetschaal geschikt door zijn afmeting van 35 cm doorsnede.

De schaal staat slipvast op elk oppervlak waar je hem neerzet, dus kan niet verschoven worden als je kat er met haar pootjes brokjes uithaalt.

Zeker het uittesten waard, al spelende langzamer eten ♥

December = Pakjesmaand

Wat is plezanter dan iemand om wie je geeft te verrassen of te verwennen met een leuk cadeautje?

Zelf geef ik graag pakjes, het hoeft niet altijd “groots” te zijn, het is de attentie die telt en zo fijn is, om te geven én om te krijgen.

In de webshop bied ik een aantal leuke geschenkartikelen aan, allemaal met… ja natuurlijk… poezenillustraties.

Mokken, onderzetters, magneten, bladwijzers, geschenkverpakkingen, memoboekjes, schriften, boodschappenlijstjes,…..

Er is voor ieders budget en smaak wel wat ♥

2de kat in huis … ja of nee…??

Gisteren ontving ik deze email… tranen prikten in mijn ogen, het waren tranen van geluk en ontroering. Katten fokken is heel fijn om te doen, intensief ook, je draagt een verantwoordelijkheid, beleeft fijne en grappige momenten met de kittens in de opgroeifase en ja ze zijn zooooo schattig!

Wat mogelijk nog het belangrijkste is dat een kitten zich snel thuis voelt en dat de nieuwe baasjes veel plezier samen mogen beleven en natuurlijk dé knuffelmomenten.

Daarom deel ik deze mail graag met jullie, omdat ik er ook zoveel blijdschap in lees van een poezenmama die echt trots is op haar nieuwe poesje Canelle♥

Na lang twijfelen hebben we er een nieuw gezinslid bij sinds vorige week… Canelle vd Tuin van Eden… We hebben hier serieus over nagedacht…alles gewikt en gewogen… doen we er goed aan of niet om een speelkameraadje voor onze Carnot aan te schaffen? 1 ding was zeker, ons volgende poesje moest echt wel sociaal opgevoed zijn… 2 jaar geleden is Carnot bij ons toegekomen, de eerste weken was zijn geliefkoosde plaats onder de kast of onder de zetel, bang van alles wat passeerde/ lawaai maakte… Stofzuigen vond hij helemaal niet leuk… tot over paar maand, nu valt het al mee, blijft gewoon in zijn mand liggen… Carnot was helemaal niet sociaal… hij is opengebloeid bij ons met veel geduld, maar nu nog krijgt hij liever maar 1 aaike dan vele… Carnot is een kater met een handleiding, heel trouw aan zijn eigen volk maar van vreemden moet hij niks weten.

En ja de beslissing was al vlug genomen…als er al een 2e kat in huis kwam, wou ik enkel nog maar eentje van de Tuin van Eden… de poezen zijn daar allemaal supermooi maar het allerbelangrijkste voor ons was de manier waarop ze opgevoed worden, gewoon in de huiskamer 😉. En de poezenmama Pascale is zo id weer voor al haar lieve diertjes… je voelt je daar ook onmiddellijk welkom in huis… Geheel onverwachts kreeg ik een mailtje dat er een poesje beschikbaar was, nooit gedacht dat ik zo vlug een 2e poes ging hebben… ik had me al kandidaat gesteld maar een poes is geen meubelstuk die je zomaar eventjes uit een webshop kan aanschaffen… Ik was bereid om enkele maanden, zelfs als het moest meerdere jaren erop te wachten maar het moest er eentje zijn van de Tuin van Eden 😊.

En ja vorige zondag was het zover… ons Canelle komt thuis… Carnot vond dit helemaal niet zo plezant de eerste dag, hij betrouwde het helemaal niet en volgt Canelle op de voet…gelukkig is Canelle een dame met haar op haar tanden en laat ze zich zeker niet intimideren door onze grote langharige kater… om de 2 toch efkens op rust te laten komen, beslissen we om Canelle boven te laten slapen… 3 kandidaten bij wie ze op de kamer mag… Sien is de gelukkige! Canelle voelt zich daar ook al direkt thuis. Sindsdien slaapt ze in haar mandje bij Sien op bed. We geven zowel Canelle als Carnot rust als ze het willen (Canelle mag mee helpen studeren, lees: in de schoot liggen en haar laten aaien😉), maar ik moet zeggen, het klikt al supergoed tussen de 2! Samen een snoepje oppeuzelen op nog geen 5cm van elkaar, geen probleem…samen eten… lukt! We zien Carnot heel regelmatig denken: Canelle’tje…doe dat toch niet…dat mag niet… neen niet met je pootjes id vaas met waterplantjes vissen… niet boven op de leuning van de stoelen acrobatentoeren uithalen… enz… maar het allerbelangrijkste hij aanvaardt haar al! Deze namiddag lagen ze zelfs naast elkaar te slapen… weliswaar in 2mandjes! En ja …ze crossen achter elkaar en doen zotjes… soms wordt het te erg want ze kennen hun grenzen naar elkaar nog niet en dan grijpen we wel eens in maar het komt goed! We geven ze alle tijd die ze nodig hebben en dat is belangrijk! Enne we zijn superblij dat we de beslissing genomen hebben om er een speelkameraadje voor Carnot erbij te nemen!

Mercietjes Pascale om ons up to date te houden met je mooie foto’s toen Canelle nog bij je was en ook met je goede raad nog elke dag nu!

Mvg

Cindy Van de Walle

Canelle in haar nieuwe thuis ♥