Het betere kamwerk…

Enkele dagen geleden maakte ik eindelijk kennis met kater Merlin. Ja ik schrijf ‘eindelijk’ omdat we door alle covid-beperkingen elkaar 2 jaar niet konden zien en dus was het nu de grote dag, ook om Merlin te ontmoeten…. Merlin is een Noorse Boskat en woont bij mijn vriendin Ilse in Tessenderlo, samen met drie andere vriendjes zijnde de Brits Korthaar Cimba en twee Ragdolls Dommel en Amor. Vier heerlijke schatten van katten.

De Noorse Boskat is een stuk groter dan de gemiddelde huiskat. Het is een halflangharig ras dat lang en krachtig gebouwd is. De ondervacht is wollig en de waterafstotende (ja, echt!) bovenvacht bestaat uit lang en grof haar. Heel kenmerkend voor de Noorse Boskat zijn de pluimpjes op en uit de oren. Ze hebben een stoer driehoekvormig hoofd met kenmerkend de rechte neus, grote voeten en lange haren tussen de kussentjes.

Nu had mijn vriendin me al eerder verteld dat Merlin zich zo graag liet kammen en borstelen. Waar ikzelf vaak met onze Pers Maxime pittige momenten beleef als het kammoment van de dag daar is…(herkenbaar ja?) is Merlin dus net heel gewillig om zijn mooie vacht te laten verzorgen.

Ik nam de proef op de som, zette me op een stoel aan de tafel (want zo een grote meneer heeft best wel wat plek nodig bij de vachtverzorging) en toen ik de slickerborstel in de hand nam sprong Merlin gewillig op de tafel en bleef netjes voor me zitten. Dit was echt wel nieuw voor me! Ge-wel-dig!

Het ‘geheim’ van zijn positieve houding? Van de eerste moment dat Merlin bij zijn nieuwe baasje woonde, maakte zij Merlin elke keer opnieuw een stukje meer vertrouwd met aanrakingen aan de vacht met haar hand(en). Bv. begin met kammen aan de oortjes, en ga met je andere vrije hand een stukje verder, bv. naar de flank tot wanneer je kat aangeeft dat het genoeg is. Zo werk je elke keer opnieuw een stukje verder met de slickerborstel of kam tot je uiteindelijk na een tijd je kat zijn hele lichaam geborsteld is, ook op de plekjes die minder makkelijk kambaar/toegankelijk zijn zoals aan de broek achteraan of tussen de lies en onder de oksels vooraan of de buik. Merlin draait en keert zelf zodat elk plekje met plezier kan gekamd worden. 

Als afsluiter volgt er steeds een beloning met zijn geliefde snoepje of snack. Zo maak je een positieve associatie met wat jij voor ogen hebt, een perfect verzorgde kat!

Het resultaat zien jullie op de foto’s hieronder, een blije Merlin en ik heel fier op mijn nieuwe vriend! ♥

Chippen van je huistijger

Het chippen van je huistijger is een verplichte zaak, gelukkig maar…. Het begint bij ons in de cattery waar de kittens gechipt worden op de leeftijd van 9 weken, samen met hun eerste vaccin.

Bij vertrek naar de nieuwe eigenaar wordt die chip overgezet op naam en adres van het nieuwe baasje.

Maar….. volgens de wet van de privacy staan jouw gegevens zoals je naam en telefoonnummer NIET openbaar getoond in de databank van CatID. Dit wil concreet zeggen dat als je kat verloren loopt en van huis weg zou geraakt zijn, de eerlijke vinder via een dierenarts of politie de chip kan lezen van je kat met de chiplezer maar niet kan ZIEN waar zijn baasje woont of wat zijn telefoonnummer is om met jou contact te nemen en je huistijger terug naar zijn eigen thuis te brengen.

Via https://online.catid.be/ kun je zelf eenvoudig met een kaartlezer en het inlezen van je identiteitskaart je gegevens ‘Openbaar’ maken.

Zeker doen zodat anderen jouw geliefde huistijger terug kunnen bezorgen daar waar hij thuishoort!

Happy Cats

Enkele jaren geleden nam ik deel aan een voordracht over kattengedrag. Er viel me meteen op dat we niet zomaar een huisdier in huis hadden. Hun gedrag (slapen, eten, jagen), gewoontes, wensen, hun emoties, hun voorkeuren, …. al die zaken werden besproken en ik vond het super boeiend.

Toen het eerste boek verscheen van I ♥ Happy Cats – ‘De Handleiding voor een gelukkige kat’ ben ik dit gaan lezen en wauw!!! Ik kreeg een heel andere kijk op hun gedragingen, begreep mijn katten beter. Er ging een lichtje aan waarom ze steeds aan de verkeerde kant van de deur zaten:), wat dus niet het geval was!, of waarom het gewoon beter werkte als mijn katten veel ligplekken in de hoogte hadden. En oh ja waarom meerdere eet- en drinkbronnen ver uit elkaar verwijderd dienen te staan zo belangrijk ….. en nog veel meer weetjes…..

Het laatste boek dat ikzelf in deze serie las is I ♥ Happy Cats – De Revolutie’, het boek leest als een trein, de kattenbijbel zeg maar waar alles over kattengedrag, training en gedragsproblemen worden zeer grondig, diepgaand en vlot leesbaar uiteengezet. Een echte aanrader voor iedere cat lover die zijn kat nog gelukkiger wenst te maken.

Na het vertrek van de kittens krijgen we regelmatig nog vragen van de nieuwe kittenmama’s en papa’s, die we ook steeds graag beantwoorden. Deze nuttige lectuur mag niet ontbreken in jouw boekenkast.

De boeken zijn vanaf nu in de cattery verkrijgbaar.

Handleiding voor een gelukkige kat

Verkoopprijs : € 20,00
(+ € 7,00 verzendingskosten in België)

Revolutie

Verkoopprijs € 29,99
(+ € 7 verzendingskosten in België)

PROMO: Handleiding + Revolutie nu verkrijgbaar aan € 40 (+ €7 verzendingskosten in België)
Bestellen kan per mail via button ‘CONTACT’ of per email
cattery-vandetuinvaneden@hotmail.com.

Het begin van de cattery….

In onze cattery begon alles heel spontaan met mijn eerste black golden shaded langhaar pers, toen ik op een bezoekje aan een kattenshow een golden pers kitten zag en mijn hart was verloren aan de kleur. Ik had het nooit eerder die kleur gezien. Ik reed naar huis met enkel het beeld van ‘het golden kitten’ in mijn hoofd en vertelde het thuis aan mijn man. We maakten een afspraak met de fokker die ik sprak op de show om een bezoekje te brengen. In werkelijkheid kwam het kitten dat ik in gedachten had niet op ons af gestapt maar wel een ander kitten….. dit was (zonder het te weten) het begin van een lang en mooi verhaal. Mijn man Marc zei toen ‘dit lijkt mij een leuk poesje’, ja een pittige tante die een eigen willetje toonde en we waren op slag verkocht aan haar. Ze heette Jasmine en we noemde haar Maxime. En zo ging Maxime mee met ons mee naar Grimbergen, ze kirde bij elk sprongetje die ze maakte op de zetel, at naast ons aan tafel, sliep op schoot, we deelden ons bed met haar en we hadden veel plezier met Maxime, als jong meisje.

Hier is Maxime ondertussen 3,5 jaar en nog even mooi, eigenzinnig en mijn liefste schat ooit.☻

Nieuws!

Met een kloppend hart, dit is nieuw… mijn eerste blogbericht gaat online!

Wat zal ik schrijven, waarover ga ik schrijven, ga ik genoeg inspiratie hebben? Allemaal vragen die me laatste tijd hebben bezig gehouden en als ik ze nog langer ga overdenken, doe ik er helemaal niets mee. Dus springen maar.

Uiteraard zal ik graag over mijn poezen schrijven, over hun gekken moves, hoe lief en grappig ze kunnen zijn, en hoe belangrijk ze zijn in mijn leven, ins ons leven – dus in dat Marc en dat van mezelf (Pascale) – maar over ook de kittens die we met liefde, passie en geduld opvoeden en die een belangrijk rol spelen in andermans leven.

Ik hoop jullie hier nog vaak terug te zien en zal mijn best doen om jullie leuke posts te voorzien.

Fijne dag!

Pascale & Cats.